Middag hos Svigers, ein nesten tur i Bodå og lignande..

 

Idag har me vært på 1.Juledag middag hos Svigers og kosa oss, med ett herlig heimalaga koldtbord, kaffi og kaker.. Det e vel sånn i dei fleste hjem nå te dags, at man har kvar sin kveld hos sine respektive foreldre.. Så sant det lar seg gjera.. Det finnes jo geografiske årsaker te at det gjerna ikkje e mulig, eller andre intrikate eller biologiske grunnar og, forsåvidt.. Men, sånn uansett så farta man som regel rundt på familiebesøk, dei 2 dagane etter juleaften..

Eg huska ett år kor me ikkje sko te nåken hverken 1.juledag, eller 2.juledag.. Og jaggu meg hadde me feira julå her heima og, på toppen av alt..

Hjølpe meg, kan ikkje heilt forstå koffår eg kom på den julå, sånn plutselig.. Eller, kanskje va det fordi det va den mest roliga og harmoniska julå me nåken gang har feira, det va faktisk sista julå før Mini’en fant det for godt å bli sista tilskuddet, i vår allerede småstore familie.. Derifra og ut, så har jul og julaferie blitt meir eller mindre sett på, som ett haraball uten like.. Med ett kaos av klargjøring av ungar, heim og alt det som høyre te med jul..

 

” Før Mini’en, så prøvde eg alltid å få ordna meg fri i romjulå.. Nå, så kunne eg nærmast betalt i dyre summar, for å komma meg på jobb..

 

Det e ikkje det at eg ikkje lika å vær med familien min, og lignande.. Men, 3-4 dagar med julakvelden, ett par juledag selskap og ungar som e høge på nye gaver, julafri og alt for lite søvn.. Det kan jaggu meg bli for mye for ein aldrande massebarnspappa, som nesten synast at jobb har blitt ein grei liten ferie, fra heimens uransaklige strabaser.. Ikkje trur eg det e bra for hverken ungar eller oss foreldre, å henga sammen så alt for lenge uten avbrekk heller..

Man kan fort gå på ein smell der.. Egentlig e det nesten merkelig at me har klart å øveleva sumarferiar og lignande, kor me har reist på bilturar, te syden eller bobiltur..

Det e nesten på kanten te å vær ein bragd vett du, med tanke på skilsmisse raten etter sumar eller helligdagsferier.. Jaja, itte dagens tidligare famøse innlegg her på bloggen, så har eg vel aldri vært nærmare te å vær med på å auka den raten.. Mildt sagt.. Eg ska vel ikkje akkurat sei at Kånå stod og hoppa på gulvet av glede, itte at hu oppdaga denna fabelaktige opptreden hennas hadde blitt foreviga på Bloggen.. Og ikkje minst når hu såg at detta innlegget, allerede hadde blitt både delt og likt av ett ikkje akkurat fåtall av mennesker, på Facebook..

 

” Men, itte ein heil del med både smisking og overtalelse, så fikk eg nå lov te å la det få stå.. Innerst inne, så trur eg hu likte det litt og.. Men, sjølsagt så ska man jo ikkje sei sånt nåke rett ut.. Tjera vena meg..

 

Eg klarte ihvertfall å redda meg ut av denna fadesen, på ein vaklande god måte.. Og slapp å begynna å leita itte både underlaget og soveposen, for å tilbringa nattå i Bodå.. Hjølpe meg, ska man lykkast i bloggverdenens uransaklige verden, så e man nødt te bjuda på litt.. Som forsåvidt va ett av argumentene mine, når eg forhandla om betingelsene for å slippa å sletta det.. For all del, eg ser jo Kånå si meining oppe i det heila her, at det gjerna handla mest om å bjuda på seg sjøl, altså meg.. På bloggen..

Og ikkje alltid la det gå ut over Kånå, liksom.. Men, gudhjølpe meg.. Eg kan jo ikkje dansa som hu eg.. Ikkje i nærleiken eingang..

Men, men.. Gjort e gjort og spist e spist.. Når hu ska på jobb igjen så har det jo blitt ett nytt år, og alle har sikkert glemt hennas eskapader oppe på rommet te Han i Midten, med karaokemaskinen hans.. Heilt klart.. Det e jo ikkje sånn at det komma te å enda opp som ein verdens hit på Youtube, vil eg tru.. Eller for guds skyld så håpa eg ihvertfall det.. Og kidsa holdt jo på å le seg skakke når eg viste de filmen, spesielt Litlajentå.. Som til og med ville ha Kånå te å læra hu den dansen..

 

” Jaja, det gjekk seg nå ihvertfall te, egentlig..

 

Og nå, så sitte eg nå her inne i stuå og skrive litt, istedet for å sitta i den kalda mørka Bodå.. Og har ett auga på laptopen, mens det andra ivrig følge med på Notting Hill.. Som eg forsåvidt har sett skrekkelig mangen ganger før, men alikavel e lika kjekk kvar gang.. Eg sitte jo å venta på dei scenene kor romkameraten te Hugh Grant dukka opp i, med sitt fantastiska oppsyn og kommentarer.. Heilt fantastisk, den fyren..

Ikkje minst så sitte me her å prøve å fordøya Svigerfars fantastiske karbonader, som han alltid diska opp med i Julå..

Han måtte jo bare få vær med på ett forsidebilde, her inne på bloggen.. Når han hadde kledd seg så flott opp, te dagens kokkerier på kjøkkenet.. Om Svigermor e lika glad øve å visa fram det rotete kjøkkenet sitt, det eg ikkje lika sikker på.. Men skitt au, det e sånn et kjøkken ser ut når man diska opp te 1 juledag middag, heilt klart..

Me kosa oss ihvertfall glugg ihjel hos Svigers idag, det e ihvertfall heilt sikkert.. Og nå ligge me som nåken slakt i sofaen, og glor på tv’en..

Som så mange andre sikkert gjør ikveld, der ute i Norges vakre land..

 

Så god kveld, Folkens.. Nå får det bli film, resten av kvelden.. Rett og slett..

=D

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg