Man kan bli så Eitrande forbanna….

 

Det e ikkje det at eg ikkje sette pris på nye og forbedra vegnettverk, her på Haugalandet eller ellers i landet.. Men.. E det så forbanna vanskelig å planlegga ka man ska gjera, sett i forhold te press i trafikken, rushtid og lignande.. !!?? .. Av og te, så sitte eg bak rattet i lastebilen å lura på om dei så planlegge dagens arbeid, e fullstendig hjernedøde.. Sånn når det gjelde vegarbeid eller vegutbedring, ihvertfall her på vestlandet, og sikkert andre steder i Norges vidstrakte land..

For e det så forbaska vanskelig å forstå, at man gjerna ikkje bør fjerna ein midtrabatt, kor man blir nødt te å stenga det eina feltet.. Midt i rushtiå fra ca 14:30 og utover.. !!??

På ein Europavei som forbinde øst med vest.. Ja, til og med nord mot sør blei beramma idag, fordi man hadde manuell dirigering midt i rundkjøringen i Aksdal.. Og i ett kryss som forbinde Haugalandet med Sørfylket, Øst mot Vest og forsåvidt mesteparten av trafikken fra Bergen, i Nord.. Så slapp man bare ein kø gjennom om gangen, altså 2 køer måtte konstant venta, mens den eine rant ifra seg.. Tjera vena meg.. Det va jo nødt te bli totalt kaos, der køen strakte seg langt forbi Grinde på østsiden, nærmast te Frakkagjerd på vestsiden og sikkert langt nedenfor Eikeskog, på sørsiden..

 

” Eg trur eg brukte bortimot ein time istedet for 15 minutt, på å levera ein palle lika innenfor Grinde, mot Skjoldastraumen.. Fordi eg stod å stampa i kø, meir eller mindre i alle retningar..

 

Eg vett ikkje eg, men det kan vel ikkje vær så forferdelig vanskelig å tenka seg te, at det gjerna ikkje e optimalt.. At man gjerna heller burde stått på som galne, mellom klokkå 10:00 og 14:00, for å beholda nåkenlunde flyt i trafikken.. Kanskje burde denne jobben rett og slett blitt gjort på kveldstid, istedet for midt i det littla rushet man har, her på Haugalandet.. Altså.. Me har ikkje så inni helsikke mye rushtrafikk, at det e så vanskelig å beregna seg te, når man gjerna bør ha ett opphold i vegarbeidet..

For all del, det e heilt sikkert mange ting å ta hensyn te, når man ska gjør ein sånn jobb.. Men, det e jo ikkje første gangen, dei som vedlikeholde og bygge nye veger, finne på ett sånt stunt..

Det har vært mang ein gang under diverse vegprosjekt, at man har gått på denna smellen her, her på Haugalandet.. Med akkurat lika mange unnskyldningar om koffår det skjedde på den måten, og i det tidspunktet.. Kvar einaste gang.. Når det gjerna går så gale at mediene her i distriktet plukka det opp, og gjere ein sak på det.. Spør du meg, burde aviser og radio kasta seg avgårde og fått ein uttalelse om årsak te denna ubeleilige flaskehalsane de lage, kvar gang det oppstår..

 

” Så hadde det gjerna blitt tenkt litt meir gjennom, av dei som planlegge ka man ska gjør, og når.. For idag blei eg akkurat lika lite imponert, som alle dei andre gangene..

 

Kor man har stått og irritert seg øve manglande dømmekraft i planleggingen, mens man stampa fremover nåken meter av gangen, før det e full stopp i 5-6 minutt igjen.. Gudhjølpe meg altså.. Eg forstår jo at jobben må bli gjort.. Men, det e vel ikkje så steikje vanskelig, å muligens ta litt hensyn te når trafikken her på Haugalandet, e på sitt størsta.. Fra 14:30 og utover..

Kor mange allerede har det travelt med henting i av barn i barnehage eller skole.. Eller som for min del, som sko rekka ein hentekunde, før de gikk for dagen..

Herreguud.. Det e jo vegarbeid meir eller mindre over alt på rutå våras, men ute på landet e det jo stort sett nåke mindre trafikk.. Og dei fleste forsøke å slippa trafikken forbi, så ofta som mulig, eller med ein gang.. Inne i Nedstrand har de holdt på, lika overfor Stranda.. Men, eg har sjelden måtta venta lenge..

På Bokn jobba de i alle endar med ny vei fra Føresvik og opp te toppen, mot Trosnavåg og ute med Arsvågen e det og bånn gass..

 

Alikavel, så forsøke de å holda så god flyt på trafikken som mulig, der de laga på omkjøringer og lignande..

Men, midt på Europaveien, mellom Haugesund og Oslo.. Nei, der bare stenge me et felt midt i rushtrafikken.. Kvar einaste gang, og meir eller mindre uten unntak..

 

Uff.. Det va dagens utblåsning altså.. Men, eg blir så inni granskauen eitrande forbanna, av sånne lite gjennomtenkte løysningar.. Punktum..

Over og ut, fra Han i Boden… !!

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg