Ett sånt lite Hverdagsøyeblikk

fly

 

Innimellom har man noen sånne små fine øyeblikk i hverdagen, som man gjerna ikkje legge så merke te akkurat der og då..

Men som man plutselig komme på, og kanskje sitte å humra litt for seg sjøl i ittetid ellår rett og slett bare blir litt øvgidde når man tenke litt øve det..

I helgå hadde eg ett sånt øyeblikk med Mini’en.. Eg kom på det når eg va på vei heim fra jobb idag.. Ein liten hendelse eg ikkje tenkte så mye øve akkurat der og då, men så seig litt lengre inn idag..

 

For itte me va kommen heim fra turen igår og fått i oss middagen, så satt eg å Mini’en i sofaen og så på film.

Når Han i Midten komme med ett fly så va Mini’en sitt, fra den der “Planes 2” filmen..

“Så eg vistnok hadde kjørt over med bilen vår, og vingeklippa litt..

Det lukta ugler i mosen av heile den påstanden og eg mistenkte heller at det va hu så va syndaren, siå det ikkje e så ofta eg kjøre bilen vår, nemlig.. Men eg sa ingenting, det e tross alt begynt å bli rimelig kaldt om nettene.. Så Bodå frista ikkje nevneverdigt..

Kånå hadde gjemt flyet i kjøkkenskapet så Mini’en ikkje sko se det. Bare det liksom, at hu hadde gjemt det og ikkje trødd det opp i fjeset på meg for å visa meg ka eg hadde gjort.. Tilseie jo at det helte meir øve på hu enn meg, kim syndaren va..

Men, Han i Midten fant flyet når han heilt sikkert va på jakt itte nåke heilt anna i skapet, snop f.eks.. Og la det nå i fanget på meg, og spurte ka så hadde skjedd med detta..

 

“Oiii… Kom det kjapt ifra Kånå..

Eg forstod med ein gang at det va detta handicappa flyet som lå i fanget mitt, så va årsaken te Kånå sitt utbrudd.. Å eg blei lika bekymra så Kånå, for at Mini’en nå kom te å klikka i vinkel øve at yndlingsflyet hans va ødelagt..

“Jaja, pappa får finna fram limen, så får me fiksa det litt seinare.. Sa eg betryggande, og kikka forsiktigt på eigaren..

Han kikka kjapt på flyet, før han snudde oppmerksomheten tebake te tv’en igjen.. Både eg og Kånå kikka øverraska på kvarandre..

Hadde det vært Han i Midten sitt fly, vil eg tru verden nærmast hadde rast i sammen foran han..

For han takla definitivt ikkje når ting går i stykker, spesielt ikkje hvis det e andre enn han sjøl så e årsaken te det.. Eldstemann og Litlajentå e meir eller mindre like han der, men nåke mindre dramatiske enn Han i Midten..

 

Men Mini’en såg ikkje ut te å affisera seg nåke øve det, i det heila tatt der han satt.. Men plutselig spratt han opp av sofaen, og for opp trappene så ett lyn..

Eg la flyet på sofakanten og tenkte ikkje så nåke meir øve dilemmaet.. Før Mini’en plutselig stod foran meg, med ein tape rull..

“Du kan tepa fyen min, pappa… Seie han.. Før han legge te ett bestemt bekreftande “Jaaa…

Han hadde vært på loftet og funnet tape..

Sjølsagt kunne eg jo det, men det ville jo bli mye finare om eg fant fram limen, og limte det tenkte eg.. Men eigaren va fast bestemt på at “Tep” eller tape så me andre seie, va meir enn godt nok..

Så eigaren fekk viljen sin, det e jo tross alt han så sitte på utgiftsbiten på vedlikeholdet..

 

Og når han fikk flyet i hendene itte den “omfattande” vingereparasjonen, saumfarte han vingå og sjekka om det holdt sammen..

Rimelig henrykt løfta han flyet te værs og nikka fornøyd te meg.. Heilt klart begeistra for den kompetente “tep”reparasjonen te Fatter’n..

Dei 3 andre hadde garantert ikkje reagert like eins, det e ivertfall heilt sikkert.. Ein gang limte eg ein sånn spillfigur  Han i Midten va så glad i, men den blei aldri det samma for han igjen.

Sjøl om det va klin umuligt å se “bruddet”, itte operasjonen min..

 

Men det e sånne små hverdags øyeblikk så e herlige.. Når man får så te de grader stikk motsatt reaksjon på nåke, enn akkurat det man hadde forventa..

For når eg tenkte meg om, så e det ikkje så ofta Mini’en fyke te værs, fordi nåke e gått i stykker..

“Då prøve han faktisk heller å reparera det, og går ikkje det blir det bare kassert.. Enkelt og greit..

Nå e jo han ekspert på å ta knekken på ting, til og med leker så me har hatt heilt siden Eldstemann va liten.. Og som forsåvidt har rykte på seg for å vær rimelig robuste, tåle som oftast ikkje meir enn ei uka og to med Mini’en..

Før ein reparasjon e nødvendig..

Så det kan muligens vær det så e årsaken te hans avbalanserte forhold te ødelagte leker ..

 

Og som tok både meg og Kånå litt på sengå..

Når han roligt og besinna gjekk opp på loftet og fant “tep’en”

E ein liten skrue, han der Mini’en…

=D

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg