Ein slags Slabbedask dag igjen, eller ihvertfall Morgen..

Mini’en i fullt Paw Patrol kostyme… Herlig.. =D

 

Kånå har vært på fotballcup med Litlajentå idag, og for ut av heimen før klokkå va 07:30 idag.. Mini’en ramla ut av sengå si, og kom nåke fortumla inn i sengå te meg litt over klokkå 08:00.. Han har ein sånn rekkverk planke på sengå si, så kossen han har fått te å ramla ut av, det forstår ikkje eg heilt.. Eller forsåvidt, med tanke på kor aktive den guten e når han sove, så va det vel ikkje heilt overraskande at han fikk det te.. Eg klarte å trøsta han akkurat kjapt nok te at han falt litt i søvn igjen, og ikkje vakna før litt før klokkå 09:00..

Dei 2 eldste hadde garantert tatt seg heilt ut igår kveld, så eg høyrte ikkje nåke fra dei før langt ut på morgenkvisten..

Det har rett og slett vært ein fantastisk morgen, sett sånn med Fatter’n auger idag.. Eg fikk slumra litt lengre i loppekassen mens Mini’en så på film, kun avbutt av litt skifting av ka film han ville se, nere på rommet våras.. Det e jaggu meg godt med sånne morgener inni mellom, og ikkje bare dei kor eg blir sparka ut av loppekasså, av ei ilter, småsint men stort sett snill Kånå.. På jakt itte skjønnhets søvnen sin.. Ikkje det at eg ikkje unne Kånå den luksusen i helgene, men det va jaggu meg godt å få nåken ekstra minuttar idag, før heimen livna te..

 

” Eg trur jaggu meg ikkje me va oppe å laga oss frokost, før klokkå tippa halv ti.. Det e rett og slett nesten ny rekord på lang tid, trur eg.. Ihvertfall som eg kan huska..

 

Men, itte me stod opp så gikk det slag i slag, med frokost laging, fylla opp bassenget igjen og kos på terrassen.. Temperaturen e nåke meir levelig idag, enn dei 2 foregåande kor me har tippa 30 grader her på vestlandet.. Man har jo nesten ikkje lov å klaga, men det blei nåke varmt å jobba i, denna varmen.. Det e ihvertfall heilt sikkert.. Eg har liksom følt litt med lastebilsjåførar på jobb, når me har vært på sydenferie.. Så når man oppleve det sjøl blir det litt i øvekant, men trøsten må jo væra at me vestlendingar ikkje oppleve sånt nåke ofta..

Faktisk, så trur eg ikkje eg kan huska ein sånn varme, når eg har vært på jobb.. Ihvertfall ikkje øve ein så lang periode..

Eller, ein gang for mangfoldige år siå, når eg kjørte sentrum for Linjegods, så trur eg me hadde nåke lignande.. Men den gangen va det nå i Juli månad det slo inn, og varmeapparatet i lastebilen min måtte kasta inn håndkle.. Der det tok fyr midt på Risøynå.. Herreguud.. Eg hadde akkurat kjøpt meg ei brus på Risøy kiosken, som eg nappa te meg og helte ner i varmeapparatet, som plutselig stod i full fyr.. Det va ikkje Air Condition i den lastebilen, så at varmeapparatet stod på full guff, med brytaren på blå..

 

” Det hjalp forsåvidt ikkje så steikje mye, anna enn at det skubba litt luft i andletet.. Eg merka egentlig ikkje så mye forskjell, itte det va kaputt..

 

Ikkje før vinteren slo inn, og eg meir eller mindre trengte det på full guff med brytaren på rød sida.. Då va eg nødt te å kjøpa nytt apparat te lastebilen, så eg kunne få tint frontrutå om morgenen.. Man fiksa stort sett ikkje opp i ting, før man pinadø e nødt.. Typisk.. Men, ellers idag, så har det jaggu meg ikkje blitt gjort mye fornuftig, om eg ska vær ærlige.. Planen va egentlig å rigga stigen te på fremsiden, så eg kan mala ferdig siste rest på huset.. Men, den planen gikk i dass, når Kånå kom på at hu sko på cup, idag..

Det gjorde forsåvidt ingenting, kjenne eg på meg.. Lysten te å fyra igang med maling idag, den va absolutt ikkje på topp..

Mini’en har hatt besøk av ei nabojenta idag, så det har gått i hundre og femti, her heima.. Jaja, eg lurte meg opp på loftet og inn på rommet te Eldstemann idag, for litt rekreasjon og spilling av dataspill.. Når kidsa va opptatt ute, og Kånå hadde slokna i sofaen på terrassen.. Eg gjekk på ein smell her i ukå og, når eg lurte meg opp på rommet hans, når guten va på trening.. Men, endte forsåvidt nesten i Bodå, når Kånå fant meg med headsettet på øyrene, og ikkje hadde høyrt hennas rop om hjelp i heimen..

 

” Så te alle fedre som muligens e småsvake for litt data spilling, ligg unna FarCry 5.. Det e definitivt ingen smart ide å begynna på det spillet, om man har visse plikter å følga opp i heimen..

 

Det kan eg glatt skriva under på.. Der eg satt, meir eller mindre oppslukt i å gjennomføra oppdrag, for å befri ein fiktiv landsby i Usa, fra ei skummel sekt.. Når Kånå kom trampande inn på rommet te Eldstemann, og oppdaga ka eg holdt på med.. Før hu satte armane i hoftefeste, kom med den lekså om kor mangen barn hu har og ga meg et siciliansk tilbud.. “An offer he cant refuse” .. På ein måte.. Eller et ultimatum, om man velge å sjå sånn på det, eg tør ihvertfall ikkje bli tatt på fersken der oppe meir..

Så eg tar ikkje headsettet heilt på meg meir, men lar det vær ei litå glipa så eg høyre når Kånå komme i trappå..

Sånn at eg gjerna rekke å skru av tv’en, og gjør som om eg rydda rommet te Eldstemann, istedet for å bli tatt på fersken igjen.. Eg trur ikkje eg unngår Bodå om eg gjere den tabben fleire ganger.. Sånn strengt tatt, så har det faktisk vært lite tid i Bodå, dei siste månadene.. Når eg tenke meg om.. Eg lura meg på om det ikkje e det at Kånå går litt på jobb nå, som gjere utslaget for lite Bodtid.. Eg vett ikkje.. Men, nå som eg har skrevet om det, så har eg vel jinxa heila greiå, vill eg tru..

 

” Så.. Plutselig så sitte eg der nere i den edderkopp befengta Bodå, og riste av frykt for at ein Brasiliansk Vandre Edderkopp, har emeigrert sammen med ein bananklase.. Og flytta inn i Bodå..

 

Det e nåke som heilt klart kan virka som min type flaks, på ein måte.. Men, men.. Det går sikkert bra, kan eg tenka meg.. Nå nærma det seg leggetid her i heimen, trur eg.. Så det e gjerna på tide å legga laptopen i fra seg..

Og trø te med ei hjelpande hånd..

Så ha ein fortsatt flott lørdag, Folkens.. Og nyt varmen for dei som har den..

=D

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg