“Boden” har fått seg ein Liten “Facelift”

Heisann Folkens..

Nå har det jaggu meg vært nåken dagar uten innlegg, og det har sin enkle forklaring med at eg har jobba litt med designet te bloggen.. Og siden eg ikkje har all verdens tid te å setta meg ner for å skriva, så har den tiden eg har tilgjengelig, blitt brukt på ein liten oppussing av lesaropplevelsen te dåkke leserar.. Det har egentlig stått på stedet hvil i lange tider nå, detta designet eg har hatt.. Men, det har vært nåken ting eg virkelig har hatt lyst te å ordna, men bare ikkje har hatt tid te..

Det e absolutt ingen radikale endringar som har blitt gjort, men meir småting som eg har tenkt på lenge..

Og itte litt lett korrespondering med kontakten min i Adlink, han Thomas.. Som kom med enkle og konsise meiningar te ka som kunne gjerast bedre, så e eg meir eller mindre i boks nå.. Det einaste som mangla nå, det e å få på plass ein header på toppen av bloggen, rett og slett.. Det e jo ein kjensgjerning at akkurat som meg, så e dei fleste bloggleserar på mobilplattformen, når de gjerna lese bloggerane som de følge.. Så det e der man gjerna vil merka mest forskjell, med eit mye meir “smooth” og reint design..

 

” Men, det e nåken element som gjerna komme best fram, om man lese bloggen på ein laptop..

 

For, om man trykke på dei 3 strekane ved siden av logonavnet på mobil, så komme det opp ein meny som linke te sosiale medier.. Men, der e det og link til ei Om oss sida, Medier og Kontakt.. Og, for å gjerna få best lesar opplevelse av akkurat dei sidene, vil eg anbefala å bruka vanlig datamaskin, eller nettbrett.. Skjønt, det e ingen problem å lesa dei sidene på mobil heller, for all del.. Man e nødt te å ta hensyn te den plattformen som blir mest brukt, te å lesa denna bloggen vår..

Og det e uten tvil og heilt logisk mobiltelefon, men det e kjekt å kunna bruka nåken muligheter man har, i designprogrammet.. Te å laga noen sider som blir flotte på større skjermer og..

Det e egentlig svært lite som e “nytt” i denna oppussingen, men mye som ser mye bedre ut.. Sjølve innleggene har fått ny visning av bilder, og litt meir tekst under hovedbildet, som fortelle litt om ka innlegget gjerna handle om.. Videre nedover har det blitt litt “reinare” oppsett av både populære innlegg, kategorier og arkiv.. Med nedtrekksmenyer te dei 2 sistnevnte.. Heilt nederst har og “footer’en”, fått ein liten facelift med litt diverse info og diverse..

 

” For all del, det kan godt vær det blir bitte litt små endringar her og der, men nå synast eg det ser veldig fint ut..

 

Spesielt når man trykke seg inn på innleggene, så vil man få ein meir “billedskjønn” opplevelse, når man lese.. Med nye fonter på uthevede avsnitt, finere overskrifter og enkle muligheter om man vil dele innlegg videre, eller lika bloggen på Facebook.. Ja, akkurat med tanke på det med å lika bloggen på Facebook, så har gjerna mange fått invitasjon te å lika bloggen.. Og for dei som gjerna ønske å følga bloggen videre, hadde eg satt pris på om dåkke kanskje hadde takka ja, te invitasjonen.. Det e faktisk ufattelig mangen av dåkke der ute, som trykka liker og dele på innlegg, men som fortsatt bare e invitert.. Men, for all del, det e ingen tvang.. =D

Eg fikk forresten plutselig ett problem her tidligare i helgå, for mens eg holdt på å styra på med denna faceliften, endte plutselig heile bloggen litt forskjøvet te venstre, på mobilplattformen.. Og eg hadde ikkje peiling på ka eg hadde trykka på..

Eller, for å vær heilt ærlig.. Så huska eg heilt sikkert ikkje.. Det e ein av utfordringane når man e godt voksen, og styra med bloggdesign..  Man huska ikkje alltid heilt ka man gjør, og får jo då ein “liten” utfordring i det med å fiksa opp i det, igjen.. Eg fant ihvertfall ikkje ut ka som gjorde at bloggen hang meir øve te venstre, enn te høyre.. Og ga egentlig opp i å få ordna opp i det problemet.. Så, plutselig i går kveld når eg egentlig holdt på med nåke heilt anna, og sko inn på mobilen for å sjekka kossen det blei, det eg holdt på med.. Ja, då hadde plutselig bloggen plassert seg sånn som den sko, og va midtstilt på mobil’en..

 

” Og eg hadde ikkje den fjernaste fanaring, øve ka eg hadde gjort for å få det te å bli sånn.. Merksnodige greier, egentlig.. Men, fint blei det, rett og slett..

 

Det e ufattelig mye man må ta hensyn te, når man styre med bloggdesign.. Man må ha ett design som gir dåkke leserar, den beste opplevelsen.. Men og passa på at det ikkje blir for mye dill dall, sånn at siden bruke lang tid, på å laste seg inn.. Det ska væra enkelt, men og gjerna litt unikt.. Det ska se flott ut, men heller ikkje vær for prangande.. Hjølpe meg, man kan jo bli gal av mindre vett dåkke.. Eg har generelt sett ikkje brydd meg så alt for mye om slike ting, men heller hatt fokus på innholdet..

Men, eg har vel innsett at innholdet må ha ein fin innpakning og, så nå håpa eg dåkke leserar e lika fornøyd som meg sjøl..

For, nå synast eg at det virkelig ser bra ut, uten at det e for innvikla.. Designet e enkelt, sjølforklarande og visuelt pent å sjå på.. Men, det kan jo alltids vær det e nåke eg ikkje har tenkt på.. Så, om det e nåke dåkke leserar gjerna savne, eller synast ikkje e bra.. Så ikkje nøl med å legg igjen ein kommentar nedenfor, eller på Facebook.. På sånn generell basis, har dåkke leserar ein tendens te å kommentera innleggene på Facebook, nåke eg absolutt ikkje syns e dumt å gjør..

 

” Men, det e muligheter for å gjera det her inne på bloggen og, men akkurat det gjere dåkke akkurat som dåkke vil med.. Heilt klart..

 

Sånn.. Då har eg forklart litt om fraværet dei siste dagane, litt om designet og så får man konsentrera seg om litt nytt innhold igjen.. Me har faktisk hatt ein skikkelig flott helg her i heimen, te nå..

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg